Livre d'or

"la grange d'Adrien" a 1 evaluation

Les visiteurs de "la grange d'Adrien" évaluer cette propriété dans les 4 dernières années avec une moyenne de:
10,0
Visté en septembre 2011

We vonden deze unieke gîte nu eens niet via Internet, maar heel toevallig omdat we in mei van dit jaar in St Denis een te koop staande bouwvallige grange gingen bekijken. Omdat de locatie daarvan en de vraagprijs ons niet bevielen, lieten we die voor gezien en besloten een wandelingetje te maken en liepen het pand in met het bord La Grange dÁdrien, gîte,1 km.

Al wandelend over het pad wordt het uitzicht op het Mont Blanc Massief steeds indrukwekkender. Over de laatste bult komend zien we plotseling een fraai gerestaureerde grange liggen waaruit nijvere zaaggeluiden omhoog stegen.

Op slag waren we verliefd op deze plek en dit gebouw. Sinds 1993 zoeken, kopen en restaureren wij zelf karakteristieke gebouwen of ruïnes met weergaloos uitzicht in de Morvan, waar wij zelf wonen. Inmiddels zijn daarvan een drietal ook als gîte zeer succesvol in de verhuur.

We raakten in gesprek met Myriam en Jean Gabriel , geestverwanten wat betreft het restaureren met behoud van zoveel mogelijk historische details . Zij waren alleszins bereid om hun gezellig ingerichte gîte te laten zien. Die qua inrichting tot onze verrassing ver boven het Franse gIte gemiddelde uittoornt.

Zelf “doen”wij al een aantal jaren een “Rondje Frankrijk:”, waarbij alleen wordt overnacht in Chambres d’Hotes en een week een gîte wordt gehuurd. Terug thuis in de Morvan besloten we de laatste week van september la Grange d’Adrien te huren en daar hebben we geen minuut spijt van gehad !

Het weer was deze hele week zomers ( in heel Europa), we maakten wandelingen in de wijde omgeving, waarbij de wandelkaartjes van de Information de Tourisme in Mieussy, Taninges en les Gets onmisbaar zijn. Een dagje Annecy met de stadswandelingkaart in de hand levert veel meer op dan zomaar door de oude stad slenteren. We laten de kaarten hier voor de opvolgende bewoners achter.

Voor wielrenners –grimpeurs is het hier een eldorado, al moet je wel eerst opstappen in St Denis

Ondanks het laagseizoen waren er nog voldoende restaurants over met een(h)eerlijke keuken:
In Taninges le National (Italiaans) met heel grote porties, onze waardering 7-8, L’Os a Moëlle ( prima menu 18,50)
Iets vrder in Samoëns l Bois de Lune met een perfecte keuken ( 8) .In Annecy is het middagmenu bij de Brasserie des Euopeennes ( tegenover het Hotel de Ville) a 13,50 een 10 waard.

Wij zijn er van overtuigd dat la Grange d’Adrien binnen de kortste jaren 9 a 10 maanden is volgeboekt. Wees er dus op tijd bij !!

Myriam en Jean Gabiel bedanken we voor hun hartelijke gastvrijheid

Bram & Joke van Zanten

Chiffre d'évaluation:
10

Ajouter un message dans le livre d’or